buikdans

Met buikdansen in je kracht staan

Buikdansen spreekt tot de verbeelding, bij zowel mannen als vrouwen. Veel mensen hebben wel eens een buikdanseres zien optreden, in het buitenland, in een restaurant of als ze geluk hebben in het theater. De mooie kostuums met veel glitter, prachtige vrouwen  die sensuele, warme en ritmische bewegingen maken op opzwepende en mysterieuze oosterse muziek zijn een lust voor het oog en oor. 

Maar… wat kan het zelf beoefenen van buikdansen je brengen? 

Buikdansen is zoals elke dans een sport. Je zweet, ontwikkelt conditie en spierkracht, lenigheid en controle over spieren waarvan je niet wist dat je ze had.

Daarnaast heeft buikdansen nog een extra dimensie. Omdat buikdansen  zich concentreert rond het bekkengebied is het bij uitstek een vrouwelijke dans.

In deze tijd zijn veel vrouwen het contact met hun vrouwelijkheid kwijtgeraakt. Er wordt zoveel gevraagd van vrouwen dat het vaak noodzaak is geworden om hun kwetsbaarheid, sensualiteit en zachtheid  te laten verdringen door de hardheid in het leven van alledag.

Ook vrouwen in de overgang hebben vaak te maken met hun veranderende lichaam en het ‘verlies’ van hun vrouwelijkheid. 

Vrouwelijke kracht

Buikdansen brengt je weer terug naar je vrouwelijke kracht. Je kunt je krachtig voelen en kwetsbaar tegelijk. 

Je leert om de kracht in je onderbuik te voelen, te gebruiken en te ontspannen. Je ontwikkelt je onderste chakra’s, de basis- en buikchakra en zonnevlecht. Je komt weer stevig in je schoenen te staan, komt weer in contact met je sensualiteit en ontwikkelt je zelfvertrouwen.

Je leert te flirten met jezelf, vol zelfvertrouwen te bewegen en je te presenteren.

Door de vloeiendheid en kracht van de bewegingen voel je je weer op en top vrouw! 

Toen ik begon met buikdansen in 1997 had ik heel kort haar en was een stoere rockchick. Al vrij snel werd ik geïnspireerd om tijdens de lessen mooie rokken, heupsjaaltjes en kleuren te dragen. Mijn haar liet ik groeien en ook in mijn ‘gewone’ garderobe kwamen steeds meer vrouwelijke kledingstukken. Ik voelde me prachtig en genoot van mijzelf en mijn bewegingen. Ik ben een volle vrouw en door het beoefenen van buikdans omarm ik mijn heupen, borsten en vrouwelijkheid. Ja, ik voel me sexy!

Beleving van de muziek

Oriëntaalse dansmuziek heeft een brede variatie aan ritmes en stijlen. Egypte is een van de landen in de wereld met een rijke muziekcultuur.

De muziek is de motor, zet aan tot bewegen. Hoe meer ik ernaar luister hoe meer ik erdoor gegrepen word.

Ze raakt me en zweept me op. Ze inspireert me en laat me dagdromen. De muziek maakt de beleving compleet! 

Het is fun!

Naast alle voordelen van buikdansen is het gewoon ook heel leuk! In een ontspannen sfeer van vrouwen onder elkaar dansen, lachen, samenzijn en jezelf zijn. Oosterse culturen waar de vrouwenwereld vaak gescheiden is van de mannenwereld komt het vaak voor dat vrouwen met elkaar dansen en samenzijn. Hoe fijn is het om dat mooie stukje vrouwelijke verbondenheid ook deel van je leven te maken.

Tijdens een buikdansles probeer ik zo’n sfeer ook te creëren. 

Vrouw zijn met elkaar, jezelf optutten naar behoefte en misschien ga je wel de uitdaging aan om eens te stralen in de spotlight tijdens een voorstelling aan het eind van het seizoen! 

Wat cursisten zeggen:

Als je nu nog niet om bent om te gaan buikdansen, hier nog wat ervaringen van buikdanscursisten:

  • ‘Ik heb nooit meer koude handen en voeten!’
  • ‘De sprookjesachtige sfeer met mooie kostuums vind ik verslavend!’
  • ‘Alles klopt, er is een totaalbeleving van sfeer, entourage, een bekwame docent die zowel de dans als het gevoel van de muziek kan overbrengen’
  • ‘Ik ben meer van mijn buik gaan houden, haar weer mooi gaan vinden’
  • ‘Ik word er vrolijk van!’
  • ‘Het hielp mij om te durven loslaten. Zo te bewegen dat het helemaal oké is voor mezelf’
  • ‘Ik heb geen rugpijn meer’

Veel dansplezier! 

Liefs, Patrisha

PS. Wat spreekt jou aan in buikdansen? Laat het me hieronder weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.