Over mij

Ik ben Patrisha Saaida en professioneel buikdanseres.

Ik begon ooit met lessen nemen in een buurthuis in Zaandam in 1998 bij Sharon Esposito (Moulaya). Ik was meteen passioneel verliefd op de Arabische muziek en Ori├źntaalse dans! Van stoere rockchick transformeerde ik tot vrouwelijke vrouw. Ik liet mijn haar groeien, begon met het naaien van buikdanskleding. Met mijn vriendinnen maakten we onze eigen dansjes die we ook konden optreden op de dansschoolpresentaties.

Na een paar jaar wilde ik meer! Ik stapte over naar de lessen van Mahdy Emara uit Egypte, een van de beste choreografen en dansleraren van de wereld. Twee keer per week ging ik naar Amsterdam naar zijn lessen en leerde de Egyptische folklore en het dansen van gecompliceerde choreografieen. Ik werd deel van de dansgroep van Mahdy en we traden op allerlei gelegenheden op. Van Amsterdam Rai tot de vakantiebeurs, Beurs van Berlage tot Lucient Theater, van Brussel tot nog net niet Parijs. Een aantal keer hebben we onze eigen theaterproductie gepresenteerd. Dat waren hoogtepunten waar ik met plezier op terugkijk.

Ik nam in 2005 zelf de stap om te gaan lesgeven. Daar geniet ik nog steeds erg van. Om vrouwen te zien groeien in zelfvertrouwen en vrouwelijkheid. Eenzelfde transformatie die ik zelf jaren terug heb ervaren. Daarnaast kan ik mijn creativiteit en liefde voor de dans kwijt in het maken en aanleren van choreografie├źn. Mijn cursisten geef ik door mijn kennis van de Egyptisch taal en cultuur nog een extra dimensie mee.

Ik ben heel wat jaren getrouwd geweest met een Egyptische man en heb twee kinderen gekregen met hem. Dit huwelijk is voorbij, maar mijn kennis, ervaring en liefde voor de Egyptische kunst en cultuur blijft.

Naast het dansen en moederschap ben ik ook parttime leerkracht op een basisschool. Buikdansen aan kinderen geven doe ik af en toe, het lijkt me erg leuk om eens een hele cursus aan kinderen te geven.

Ik verdiep mij verder al jaren in andere dansvormen zoals salsa en bachata. Het laatste jaar is daar Biodanza en Kizomba bijgekomen. Van dansen krijg ik energie en ik vind het altijd leuk om weer iets nieuws bij te leren. Dit heb ik het afgelopen jaar kunnen integreren in mijn lessen middels de cursus Bellysalsa die ik samen met mijn eerste buikdansjuf en nu dus collega geef in Zaandam.

Ik geef graag les en treed ook graag op op buikdansvoorstellingen of festivals. Ook op andere gelegenheden kan ik een performance verzorgen in de authentieke Egyptische stijl. Door de Biodanza ben ik meer gaan durven experimenteren met dans en ook meer eigen elementen in mijn dans te brengen. Ik dans dicht bij mijn gevoel en breng dit ook over in mijn optredens. Regelmatig is het publiek geroerd door mijn dans. Dat is mijn kracht; door mijn kwetsbaarheid te tonen raak en inspireer ik anderen om ook te stralen!

Op deze site kun je informatie vinden over mijn cursussen en activiteiten. Heb je vragen of verzoeken dan kun je altijd een bericht sturen!
Happy dancing!
xxx Patrisha