Patrisha bellydancer

Mijn buikdansalias is Patrisha Saaida. Saaida betekent blij, vrolijk, gelukkig. Dat is precies wat ik met mijn dans wil bereiken. Zowel bij mezelf als bij anderen.

Als vanaf 1998 ben ik passioneel verliefd op de Arabische muziek en Ori├źntaalse dans! Van stoere rockchick transformeerde ik tot vrouwelijke vrouw. Ik liet mijn haar groeien, begon met het naaien van buikdanskleding. Met mijn vriendinnen maakten we onze eigen dansjes die we ook konden optreden. Ik genoot van de vrouwencirkel, de positieve sfeer en creativiteit.

Na een paar jaar wilde ik meer! Ik stapte over naar de lessen van Mahdy Emara uit Egypte, een van de beste choreografen en dansleraren van de wereld. Twee keer per week ging ik naar Amsterdam naar zijn lessen en leerde de Egyptische folklore en het dansen van gecompliceerde choreografieen. Ik werd deel van de dansgroep van Mahdy en we traden op allerlei gelegenheden op. Van Amsterdam Rai tot de vakantiebeurs, Beurs van Berlage tot Lucient Theater, van Brussel tot nog net niet Parijs. Een aantal keer hebben we onze eigen theaterproductie gepresenteerd. Dat waren hoogtepunten waar ik met plezier op terugkijk.

Ik nam in 2005 zelf de stap om te gaan lesgeven. Daar geniet ik nog steeds erg van. Om vrouwen te zien groeien in zelfvertrouwen en vrouwelijkheid. Eenzelfde transformatie die ik zelf jaren terug heb ervaren. Daarnaast kan ik mijn creativiteit en liefde voor de dans kwijt in het maken en aanleren van choreografie├źn. Mijn cursisten geef ik door mijn kennis van de Egyptisch taal en cultuur nog een extra dimensie mee.

Ik ben heel wat jaren getrouwd geweest met een Egyptische man en heb twee kinderen gekregen met hem. Dit huwelijk is voorbij, maar mijn kennis, ervaring en liefde voor de Egyptische kunst en cultuur blijft.

In mijn vrije tijd dans ik graag social Latin dansen en ook Biodanza. Van dansen krijg ik energie en ik vind het altijd leuk om weer iets nieuws bij te leren.

Ik geef graag les en treed ook graag op op buikdansvoorstellingen of festivals. Ook op andere gelegenheden kan ik een performance verzorgen in de authentieke Egyptische stijl. Door de Biodanza ben ik meer gaan durven experimenteren met dans en ook meer eigen elementen in mijn dans te brengen. Ik dans dicht bij mijn gevoel en breng dit ook over in mijn optredens. Regelmatig is het publiek geroerd door mijn dans. Dat is mijn kracht; door mijn kwetsbaarheid te tonen raak en inspireer ik anderen om ook te stralen!

Op deze site kun je informatie vinden over mijn cursussen en activiteiten. Heb je vragen of verzoeken dan kun je altijd een bericht sturen! Je kunt me ook volgen via Insta of Facebook.
Tot dans!
xxx Patrisha